А які, на вашу думку, продукти потрібно вживати?

А які, на вашу думку, продукти потрібно вживати? 30 жовтня відбулася екскурсія до Національного університету харчових технологій (НУХТ) за адресою вул. Володимирська, 68. Учні-члени Київської Малої академії наук учнівської молоді, а саме секції хімії та медицини, відвідали факультет технології м`ясо-молочних та парфумерно-косметичних продуктів НУХТ. Метою екскурсії стала зацікавленість МАНівців у написанні робіт, пов`язаних саме з дослідженням якості продуктів харчування та косметичних засобів. Предметом дослідження для студентів факультету є молочні, м’ясні та олійножирові продукти, які складають основу раціону людей усіх вікових груп та користуються підвищеним попитом у населення.


Заступник декана з навчальної роботи, доцент, кандидат технічних наук Анастасія Григорівна Пухляк розповіла про перспективи роботи університету. За останні роки істотно змінилася асортиментна політика ринку продукції − паралельно із традиційними розробляються нові технології для створення оздоровчого, профілактичного та якіснішого продукту. Модернізовані вітчизняні  підприємства переробної і харчової промисловості потребують кваліфікованих фахівців.Таким чином, можна бути переконаним, що випускники факультету неодмінно знайдуть своє місце на трудовій ниві. Анастасія Григорівна запросила МАНівців відвідати кафедру технології м`яса та м`ясних продуктів, кафедру технології молока і молочних продуктів, кафедру технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів, а також кафедру загальної та неорганічної хімії. На кожній із них учні поспілкувались з викладачами з приводу тематики науково-дослідницьких робіт та технічних засобів їх виконання, ознайомились з основним лабораторним обладнанням; студенти поділилися своїм досвідом роботи та запрошували  навчатися в університеті.





Учні завітали на практичне заняття магістрів з хімії жирів, які вивчали жири, їх склад, властивості, якість, також вони  визначали вміст первинних барвників окиснення пероксидів в рослинних оліях. Виконувач обов`язків завідувача кафедри, доцент, кандидат біологічних наук технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів Тамара Тихонівна Носенко розповіла учням, що продукція аграрно-промислового комплексу в Україні, зокрема олійно-жирова галузь, посідає одне із провідних місць. Професор, старший науковий співробітник, доктор технічних наук, заслужений винахідник України Микола Іванович Осейко розповів про технології жирів та жирозамінників, наголосив на тому, що людина на сьогоднішній час не отримує достатню кількість (20%) необхідних «правильних» жирів для будови мозкових клітин, клітин тіла, для нормальної життєдіяльності, функціональних та оздоровчо-лікувальних продуктів. Микола Іванович залюбки погодився зустрітися ще раз з МАНівцями для обговорення хвилюючих питань. Студенти у свою чергу поділилися своїми темами магістерських робіт та назвали їхні основні завдання.



Доцент, кандидат хімічних наук, заступник завідувача кафедриВіра Миколаївна Іщенко ознайомила учнів з технологією виробництва морозива. Разом зі студентами вона продемонструвала весь шлях виробництва, розповіла про всі його види. Найприємнішою частиною екскурсії стало частування морозивом. Учні залюбки ласували морозивом, тепер знаючи як його виготовляють, дехто навіть просив добавки.



Для вихованців Київської Малої академії наук екскурсія дала змогу максимально наблизитись до навчання в університеті, поспілкуватися зі «старшими товаришами», науковцями, зробити відповідні висновки та продовжити співпрацю.



Версія для друку Опубликовано: 05 Листопада 2015
Поділитись: