Семінар на тему «Чи можна пити воду з-під крана?»

У ході семінару обговорювалися сучасні проблеми підготовки питної води у місті Києві та Україні, можливості застосування зарубіжного досвіду з підготовки води. Людмила Андріївна ознайомила присутніх із класифікацією якості поверхневих вод України, джерел централізованого питного водопостачання, наголосила, що для оцінювання якості питної води за гігієнічними та екологічними критеріями, згідно із санітарним законодавством, застосовують 80 показників.
Учні дізнались про технологічні вимоги до методів обробки води залежно від її якості та класу. Були детально обговорені переваги і недоліки методів знезараження води, зокрема, такими речовинами: хлором, натрій гіпохлоритом, хлор діоксидом, хлораміном, озоном, а також із застосуванням ультрафіолетового випромінювання.
Особливий інтерес викликала інформація про якість води з київських бюветів та стаціонарних «фонтанчиків», розміщених у загальноосвітніх навчальних закладах Києва.
Із захопленням МАНівці слухали про способи отримання води, придатної для пиття і приготування їжі у польових умовах.
Обговорені на семінарі питання ще раз засвідчили про неабиякий інтерес учнівства до проблем якості питної води та необхідність проведення подібних зустрічей із вченими у майбутньому.